AIK Första klubben med ett eget mobilabonnemang

Är du ett fan av AIK så är det dags för dig att byta mobilabonnemang nu. Som första klubb i Sverige och Skandinavien att lansera ett eget mobilabonnemang så tar AIK steget från sportklubb till mobiloperatör. Det finns redan en uppsjö med saker att köpa med klubbarnas loggor för den som vill vara en god supporter, men att nu kunna skaffa klubbens egna mobilabonnemang är något helt nytt. Då största delen av pengarna går direkt till klubbarna så är detta ett väldigt bra sätt att stötta den egna klubben.

Men det är inte bara AIK som lanserar ett eget mobilabonnemang, enligt Ericssons bedömning så ökar antalet mobilabonnemang världen över. Under första kvartalet ökade antalet mobilabonnemang med 7 procent jämfört med tidigare år. I och med att antalet användare ökar och marknaden växer så tillkommer det nya operatörer i en väldigt fart.

I Asien men framför allt Indien så ökar mobilanvändandet i en väldig fart, med 28 miljoner nya mobilabonnemang första kvartalet så är dem en bra bit före Kina med 19 miljoner nya mobilabonnemang under samma period, men Kina innehar fortfarande första platsen vad gäller flest mobilabonnemang men om det fortsätter i den här takten så är det bara en tidsfråga innan indien gått om. I dem asiatiska länderna är det vanligt att folk innehar fler än ett abonnemang, och tar man hänsyn till befolkningsmängden så är det fortfarande stor del av befolkningen som står utan mobilabonnemang, och det betyder att ökningen inte kommer att avta i framtiden. Just nu finns det tolv stycken mobiloperatörer i Indien och priserna är väldigt pressade.

Enligt en annan prognos framtagen av Ericsson kommer det att finnas 9,2 miljarder mobilabonnemang år 2019, men det är inte bara mobilabonnemangen som ökar i hissnande fart, utan dem mobilabredbanden ökar samtidigt och beräknas ha stigit till 7,6 miljarder abonnemang till år 2019.

Med fler mobiloperatörer på marknaden och ständigt växande marknad så pressas priserna hela tiden och erbjudandena liknar mer och mer varandra och blir billigare och billigare. På dagens abonnemang ligger den största skillnaden i mängden surf du kan förbruka. För operatörerna är kostnaderna för samtal sms/mms så låga nu för tiden att allt fler erbjuder fast pris med olika mängd surf.

30 May 2016