Google telefoner

De flesta Google-telefoner har inte ens Android 8.0 än, men om du har en Pixel eller en ny Nexus-enhet får du Android 8.1 i december.

En exakt lanseringsdag har inte bekräftats, men den kommer till Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X och Nexus 6P.

Det följer en slutgiltig utvecklarförhandsgranskning som är tillgänglig nu och som om du är inskriven i Android Beta-programmet bör du få de närmaste dagarna.

Android 8.1 är utformad för att förbättra prestanda på Android Go-enheter och lägger till ett nytt Neural Networks API för att påskynda maskinens intelligens, samt andra mindre förbättringar.

HDR uppgraderingar

Den senaste beta-byggnaden innehåller däremot optimeringar, buggfixar och uppdateringar av säkerhetsuppdateringar, men kanske mest intressant möjliggör det Pixel Visual Core på Pixel 2-telefoner.

Vi har tidigare rapporterat om detta och det bör förbättra hastigheten och batterieffektiviteten vid fotografering av HDR-bilder.

Om du inte använder en Pixel eller Nexus-handenhet kan du kanske vänta på Android 8.1 eller till och med den ursprungliga versionen av Android Oreo, men de senaste flaggskeppen ska hämta det förr eller senare.

10 saker du behöver veta om Android Oreo

28 Nov 2017