Guldnummer, tjäna pengar på telefonnummer

Ett guldnummer är ett uttryck för ett bra och lätt mobilnummer med ofta en bestående längre kombination av samma siffror. Guldnummer slog igenom samtidigt som Comviq för cirka 10 år sedan lanserade sajten guldnumret.se där man kunde införskaffa ett guldnummer. Många tjänade bra pengar i denna veva genom att köpa och sälja vidare telefonnummer.

Än idag så köps det och säljs aktivt med guldnummer, de flesta affärer sker på eniro, se guldnummer till salu här.
Värdet på ett guldnummer kan vara allt ifrån 100 kr - 100.000 kr beroende på hur lätt telefonnumret är och hur högt köparen värderar telefonnumret i fråga.

Hur får jag ett guldnummer?

För att få tag på ett guldnummer via operatörens hemsida så ska du ha en väldigt stor tur, sannolikheten att få ett bra guldnummer må vara otroligt liten, om inte näst intill obefintlig. Det går fortfarande än idag att gå runt till alla butiker som säljer kontantkort och be om att få titta vilka telefonnummer som finns att köpa. Har du tur så kanske du hittar ett guldnummer? 

Som ovannämnt så säljs det och köps aktivt på eniro men även blocket. På blocket framförallt så kan du hitta undervärderade telefonnummer som du kan köpa till ett bra pris. Hittar du ett kap så kör på och lägg sedan ut till försäljning på tradera så kanske du kan göra en hacka.

Skaffa guldnummer

Varför ett guldnummer?

Ett guldnummer kan vara väldigt attraktivt för framförallt ett företag då de önskar telefonnummer som är lätta att komma ihåg. För en privatperson så är det häftigt och lite roligt att berätta sitt telefonnummer när du har en så pass enkel kombination som te.x. 0700-66 66 69. 

Ska du köpa ett guldnummer så går det enkelt idag att flytta fritt med telefonnumren oavsett vilken operatör eller kontantkort/abonnemang som telefonnumret tidigare varit kopplat till.

7 May 2016