Huawei Watch får äntligen Android Wear 2.0-uppdateringen

Huawei bekräftade att dess första smartwatch skulle få Android Wear 2.0 snart efter den nya versionen av operativsystemet som officiellt introducerades av Google. På grund av ett problem med sista minuten, uppdaterades dock uppdateringen för en hel del smartwatches som var planerade att få uppgraderingen.

I början av månaden meddelade Huawei att Google har fastställt nämnda fråga och att det börjar börja rulla ut den efterlängtade Android Wear 2.0-uppdateringen snart. Tja, för en eller annan anledning var det inte så snart som möjligt.

 

Det tog Huawei ungefär en månad att börja leverera på sitt löfte, och det är inte ens garanterat att alla kommer att kunna uppdatera sina smartwatches under de första dagarna.

 

Den goda nyheten är att många Huawei Watch-ägare har tagit den till Reddit för att bekräfta att Android Wear 2.0 nu är tillgänglig för nedladdning. Det är dock en fångst, eftersom det verkar som om uppdateringen inte automatiskt skjuts till smartwatchen, så du måste försöka utlösa den manuellt.

 

I grund och botten måste du upprepade gånger trycka på det gröna "systemet är uppdaterat" skärmen som en galning tills uppdateringen visas. Självklart, aktivera Wi-Fi-alternativet innan du gör det. Annars kan du inte uppdatera.

 

Någon har också laddat upp OTA-filen för dem som vill sidlösa den på Huawei Watch, du hittar länken på Reddit också.

7 May 2017