Med Apples nya Iwork kan äntligen redigering i realtid för flera användare nu ske

Med Apples nya Iwork kan äntligen redigering i realtid för flera användare nu ske

I och med denna funktionen så kommer Apple äntligen ikapp både Google och Microsoft som redan haft denna funktionen tillgänglig i flera år. Det var just denna funktionen att kunna redigera dokument från flera olika enheter samtidigt av flera olika personer som fick Google Docs och Google Sheets att bli så pass populära data program som dem blev och ännu idag är. I och med att en användare på andra sidan jorden kan redigera ett dokument som du samtidigt också sitter och redigarar och ni kan se varrandras ändringar omedelbart i data skärmen är en väldig fördel i många jobb sammanhang. Även Microsofts programvaror Office 365 och Sharepoint är väldigt populära program speciellt bland studenter där detta erbjuds i gratis versionen av Office som gör att studenterna kan göra skolarbeten tillsammans utan att behöva träffas och alt detta helt gratis.

 

Men nu har alltså även Apple skaffat den funktionen fullt ut från att tidigare bara haft halva funktionen aktiverad, då den inte fungerat i realtid. Detta avslöjades på Apple eventet den 7e september på deras huvudkontor i Kalifornien samtidigt som releasen av Iphone 7 och Apple Watch Series 2 släpptes. Denna funktion fungerar nu i Apples program Pages, Numbers och Keynote och även på deras webbaserade programvaror.

 

Redigeringarna kan göras från alla utav Apples enheter, så det spelar ingen roll om du sitter i ditt hem med din Iphone 7 plus i soffan och arbetar lite sent på kvällen medans din kollega sitter på en MacBook Air på andra sidan jorden på kontorstid och arbetar, sålänge man har programvaran hemladdad. Det går till och med att använda det på en PC som har Iwork för Icloud.

 För er som inte använt Apples programvaror förut så kan vi dra en kort genomgång om ett par av deras program.

 Pages

I Pages skapar du enkelt effektfulla dokument på ett smidigt sett. Du kan välja en snygg mall och välja mellan att lägga till videoklipp, bilder, diagram eller olika sorts former med hjälp av många av de kraftfulla verktygen. Det har aldrig varit så enkelt att skriva dokument på ett proffsigt sätt som det är med Pages.

 

Numbers

Med numbers kan du få din presentation att se ut som det var Steve Jobbs han själv som gjort dem, i och med att du enkelt kan lägga till avancerade diagram, grafik eller olika sorters tabeller så får du en perfekt presentation som är lätt försåtlig om du så använder det för att visa hur statistik fungerar för din son eller håller ett stort föredrag inför stor publik.

 

Keynote

Keynote är en motsvarighet till Microsoft Powerpoint. Genom att använda kraftiga grafikverktyg kan du tillverka snygga bilder med avancerade övergångar och blanda text med foton för att nå ut till din publik på ett proffsigt sätt. Det finns inte många gränser för vad du kan åstadkomma med dem här tre programmen tillsammmans.

 

 Icloud

Men vad vore allt det här om du inte kan ladda upp det i molntjänsten Icloud så att alla dina vänner kan ta del utav det? Eller att du kan använda det på dina andra Apple enheter? Icloud går att använda på vilken enhet som helst som har uppkoppling till internet, om det så är en PC från Microsoft eller en Samsung galaxy S7 edge du använder dig utav så är det bara logga in på ditt Icloud konto på www.Icloud.com och börja att spara ditt arbete.

2 Nov 2016