MobilOperatörer

MobilOperatörer

I lilla Sverige har vi ändå hela totalt fyra stycken olika operatörer inom mobiltelefoni som själva äger sina GSM-nät (Tele2,Telia 3 och norska Telenor). Men utöver det så har vi även ett väldigt stort antal såkallade virituella mobiloperatörer som istället hyr sig in på någon eller flera utav våra större riktiga mobiloperatörers egna GSM-nät.

 

I lilla Sverige så har vi även 3 st såkallade 3G-nät som ägs utav Norska Telenor, Svenska Tre och även ett gemensamt 3G-nät som ägs utav Tele2 & Telia

 

4G är den allra nyaste tekniken inom mobiltelefoni och 4G-nätet är något vi i Sverige kan ta del utav, och här i Sverige ägs 4G-nätet utav Tre, Telenor, Telia och Tele2.

 

Mobilopperatörer med ett eget GSM nät

Halebop / Telia

 

I dagsläget är Telia Sveriges överlägset största mobiltelefon operatör om man ser till det antal kunder / abonnemang. Telia är själva den mobiloperatören som har den största täckytan med sitt GSM-nät och täcker upp hela  99 % utav hela Sveriges yta både land som sjö och passar bra för dig som bor långt ifrån bebyggelser eller vistas mycket på sjön eller i skogen. En gång i tiden var Telia statligt ägda och gick på den tiden under det klassiska namnet Televerket, det startades år 1950.

 

Även den kända operatören Halebop ägs utav telia. Halebop erbjuder kontantkort till sina kunder och erbjuder samma täckning som Telia då dem använder samma nät som Telia.

 

Comviq / Tele2

 

Företaget Tele 2 ägs till stor del utav Kinnevik  och finns utbredd i totalt hela nio olika länder. Företaget grundades året 1993 och idag har dem över totalt 4 miljoner kunder på enbart den Svenska mobilmarknaden. Operatören Tele 2 är Sveriges näst största mobiltelefonoperatör näst efter välkända Telia. Även operatören Comviq går under Tele 2s flagg och erbjuder sina kunder kontantkort. Tidigare hade även Tele 2 kontantkort men nu sköts allting som handlar om kontantkort ifrån operatören Comviq.

 

Hallon / (3) TRE

 

Välkända Hi3G Access mer känt som (3) Tre är våran yngsta mobiloperatör på den Svenska marknaden och lanserades så sent som år 1999.  Mobiloperatören Tre (3) gjorde ett väldigt stort och gott intryck på den svenska mobiltelefonmarknaden när dem året 2003 var först med att lansera ett 3G-nät i Sverige.

 

Mobiloperatören Tre (3) äger även en annan mobiloperatör nämligen systerbolaget och operatören Hallon. Men till skillnad Telia / Halebop och Tele 2 / Comviq så erbjuder både Hallon och tre (3) kotantkort. Hos alla dessa operatörer kan du enkelt beställa hem ett gratis kontantkort via webben och vår emsida.

 

 

Telenor

 

Norska Telenor har sitt ursprung i Norges inland och är en av Norges största företag, om man ser till den årliga omsättningen i bolaget. Norska Telenor är även i Sverige den tredje största operatören på marknaden strax efter svenska Tele 2 och Telia. Norska Telenor var långt tillbaka i tiden en motsvarighet till det vi i Sverige kallade Televerket som man i Norge kallade Norska Televerket. Både Svenska och Norska Televerket ägdes utav staten men blev senare privata företag och fick namnen Telia och Telenor.

Våra olika virituella operatörer

 

 

NET at ONCE

D juice

Glocal net

Halebop

QallTelecom

Duivalla

i Space Telecom

Superstar Mobil

Lyca Mobil

Halebop

Ventelo

Alltele

Delight Mobile

Easy Telecom

Universal

Bixa

Bra Val

ACN

Phonera

Ludo

Mobilpart

Djuice

Kontantkort

Glocalnet

Telesport

Vectone

GTmobil

Simkort

Streamtel

Ventelo Mobil

Vattenfall

 

Hela tiden så strömmar det till nya virtuella mobiloperatörer till marknaden med jämna mellanrum då den svenska mobiloperatörmarknaden för ett par år sedan visade sig väldigt lönsam.

12 Feb 2017