One Plus 3 inför hårda tester

Läs våra testresultat av One Plus 3

 

I veckan som varit så har vi testat nya One Plus 3 på alla möjliga sätt och vis. Vi har bedömt att från design, pris till prestanda och kan bara konstatera att vi överlag är extremt nöjda.

Till halva priset av en Iphone så får du en telefon med samma om inte bättre prestanda och design men hur kan detta vara möjligt? Jo företaget tar inte ut lika mycket vinst utav produkten till skillnad från sina konkurrenter Apple, HTC Samsung mm.

 

 

När One Plus första gången släppte en telefon på marknaden var det till en tredjedel utav priset på en motsvarande model från Apple och Samsung men med i stort sett samma prestanda.

Detta klarade dem av genom att nästan helt slopa vinsten på produkten, så länge priset täckte för utgifterna så var dem nöjda, detta var ett smart drag för att slå sig in på marknaden och ta marknads andelar utav konkurrenterna. Men är det ett fungerande koncept i längden? Knappast!

Nu är deras telefoner lite dyrare och det kan man förstå för vem vill arbeta utan att göra vinst? Men priserna är fortfarande chockerande låga jämfört med konkurrenterna Apple, Samsung, HTC, LG, Sony, Huawei m.fl.

 

Så stämmer verkligen det gamla talesättet, man får vad man betalar för? Nej inte i det här fallet. Efter att vi genomfört alla våra tester så visar det på att One Plus 3 faktist har bäst prestanda utav alla modeller i nästan alla utav våra tester.

 

Designen är en helgjuten metall baksida som är väldigt stilren och liknar en HTC, och med en framsida av glas så liknar den sina konkurrenter ganska bra. Skärmen på 5,5” älskas utav kineserna då den är ett mellanting av Apples Iphone 6 och 6 plus. Men till skillnaden från sina konkurrenter så ligger den mkt skönare i handen pga viktfördelningen i telefonen.

 

Batteriet som är ett kraftfullt lithium batteri laddar du upp till 50% på 30 minuter samtidigt som du laddar 100% på fantastiska 1 timme och 20 minuter. Detta är pga av smarta lösningar i telefonens batteri komponenter och den kraftfulla snabb laddaren som medföljer telefonen.

 

Något som One Plus var själva med i början av sin lansering av telefoner var att man kunde inte köpa en telefon utan en inbjudan, och den gick endast att beställa via deras webbsida www.ONEPLUS.net. Det första med inbjudningarna har tagits bort nu men telefonen kan fortfarande inte köpas i en vanlig affär utan måste beställas via deras webbplats på nätet.

 

Deras skärm har lite sämre upplösning än konkurrenterna och typen av ledskärm gör att färgerna inte riktigt håller den högsta kvaliteten. Däremot gör den lägre upplösningen att telefonen agerar mycket snabbare än sina konkurrenter.

 

Deras bra prestanda beror på ett högt arbetsminne på 6 gigabyte och en riktigt bra processor.

En nackdel med telefonen One Plus 3 är att du enbart har 64 gigabytes minne och det går inte att utöka med ett minneskort, en fördel däremot är att du kan använda dig utav dubbla simkort.

Högtalaren och kameran håller även dem riktigt bra kvalitet även om ljudet i högtalaren mest imponerar med sitt höga ljud och inte lika bra med kvaliteten.

 

 

Så som avslutning kan vi kort och gott säga att One Plus 3 är värd varenda krona, en telefon med god prestanda till en billig peng. Helt klart mycket mer prisvärd än alla sina konkurrenter.

 

Till nästa model One Plus 4 hoppas vi på lite mera minne och även möjligheten att utöka det.

 

Vill ni veta mer om One Plus 3 så kontakta oss via www.mobilpart.se så berättar vi mer. Det går även bra att kontakta oss via www.simkort.se eller  www.mobilabonnemanget.se

 

 

4 Dec 2016