Redigering i realtid för flera användare är nu möjligt i Apples nya IWork

Tidigare så har Apple legat lite efter andra företag som Microsoft och google i att kunna erbjuda redigering i dokument från flera användare på olika enheter i realtid men det har nu ändrats genom deras senaste version utav Iworks.

 

Det är ett viktigt steg för Apple för att kunna ha en chans att konkurrera med dem andra företagen inom dokumentredigering. För utan denna funktionen så är det ett väldigt stort minus för användaren då det är en väldigt viktig funktion inom många yrkesgrupper, men även likaså för studenter när dem gör sina studentprojekt tillsammans.

 

Genom att du kan sitta i din villa i Stockholm på din Iphone och redigera ett dokument samtidigt som din kollega på sin arbetstid sitter på sitt kontor i Hongkong och redigerar det samma dokumentet från sin Apple MacBook pro gör det hela mycket enklare. Även studenter har en stor fördel av detta då dem kan sitta på helt olika destinationer och så fort den ena gör en liten uppdatering så visas det direkt för dem andra användarna.

 

I program som office 365 och sharepoint har detta alltid varit en gratis funktion vilket gjort dessa program väldigt populära, inte minst för studenter med begränsad ekonomi.

 

 

Men nu har alltså även Apple kommit med detta i sin nya version utav Iwork som avslöjades på mässan den 7e September på deras huvudkontor i Kalifornien USA samtidigt som releasen för Iphone 7 och nya versionen av Apple watch series 2 släpptes. Iworks fungerar inte bara på Apples enheter utan även på en helt vanlig PC med stöd för Iworks och Icloud.

 

 

 

 

Har ni inte använt Apple baserade program förut så går vi här nedanför igenom lite om vad du kan använda dem olika programmen till.

 

 

Numbers

 

I programmet numbers så kan du utföra alla sorts modifieringar i dokument i stil med diagram, uppställningar och otroliga presentationer. Det är väldigt bra när du ska visa någon annan din statistik på ett lättförståeligt vis.

 

 

Pages

 

Pages är Apples motsvarighet till Word, tex denna artikel är skriven i Pages då det är enkelt och effektivt och passar både till nybörjaren och till journalisten. Här finns allt du behöver för att skriva välskriva dokument men på ett så pass enkelt sett att även en nybörjare kan använda sig utav det utan problem och några som helst förkunskaper.

 

Keynote

 

Keynote däremot är Apples motsvarighet till Microsoft Powerpoint. Här kan du välja mellan en mängd olika grafikverktyg och göra proffsiga presentationer med hjälp av snygga bilder och layouter. Även Keynote är väldigt enkel att förstå och med alla dem här programmen tillsammans har du en oslagbar setup att starta ditt kontor med. Så om du har en Iphone av nyaste modellen, en MacBook dator med Keynote, Numbers och Pages instalerat så har du en setup du aldrig behöver byta ut.

 

 

Icloud

 

Men när du gjort allt detta arbete och skall spara det så är Icloud ditt bästa alternativ, det synkar mellan alla dina Apple enheter och du kan komma åt dina filer från vart du än är även ifrån android och PC enheter då du bara besöker www.icloud.com för att nå dem. Medans på dina Apple enheter finns dem redan lagrade i ditt Icloud och kan nås även i offline läge.

12 Nov 2016