Sverige först i världen med eget nummer

Sverige har fått ett alldeles eget telefonnummer som går att ringa från var som helst i världen. Ringer du ifrån utlandet så kommer du att bli kopplad till en "random" svensk som kan hjälpa dig att svara på frågor kring vårt avlånga land i realtid. 

Ring till Sverige

Hela projektet är en satsning av Svenska Turistföreningen och Sverige är det första landet med ett "eget telefonnummer". 

Vem är det som svarar?

Den som svarar är en så kallad "ambassadör" och har självmant anslutit sig till en app där man själv kan välja mellan vilka tider och dagar man önskar svarar och prata med andra människor som har frågor om Sverige. Personen som ringer är helt anonym och det är helt gratis att ringa telefonnumret. 

Appen finns ett tillgå både för iOS och Android. 

Vad kan man fråga?

Prova själv att ringa, du kan fråga om precis vad som helst, det är just det som är hela "grejen". Alla som svarar gör det helt frivilligt och går inte efter något som helst manus och har heller inte fått några instruktioner om vad eller hur man ska svara på frågor. 

Syftet enligt Svenska turistföreningen påstås vara att locka hit turister till Sverige och ge de en "pålitlig källa" i form av en "vanlig svensk" på frågor som den kanske kommande turisten har.

Läs och se mer i videon nedan:

14 Apr 2016