Världens säkraste smartphones

Världens säkraste smartphones

Är du orolig att hackare och regeringen spionerar på dig? Då är någon av dessa smartphones ett måste för dig.

Smartphones har funnits under en längre tid nu, men det är bara för ett par år sedan som vi har anpassat tekniken till fullo; ändrat våra rutiner för daglig kommunikation, portabla e-post meddelanden, fingeravtryck scanning, iris scanning och kryptering.

Men eftersom dessa telefoner nu är permanenta i våra bakfickor så är det enklare för organ såsom NSA och GCHQ att hacka sig in i vårt dagliga liv. Eftersom denna oro har uppstått, har företagen försökt att utveckla säkrare smartphones för att bekämpa problemet.

 

Silent Circle’s Blackphone 2

Det Schweiziska företaget Silent Circle lanserade sin model Blackphone 2. Philip Zimmermann och Mike Janke, som skapade företaget har ett stort namn i världen av säkerhet och forskning. Telefonen körs på en kraftigt anpassad version av Google Android som heter Silent OS och operativsystemet har godkänts av Google. Silent OS levereras med inbyggda funktioner såsom röst och meddelande kryptering och en komplett säkerhetslösning och installationsguide som låter dig skapa säkerhetsinställningar baserade efter dina behov.

Företaget hävdar också att de har en av de snabbaste uppdateringar gällande sårbarhet, vilket innebär att de kommer att uppdatera sina säkerhetssystem inom 72 timmar efter upptäckten av zero-day eller sårbarhet. Dessa uppdateringar och säkerhetsuppdateringar kommer direkt från Silent Circle själv, och det finns inga väntetider.

Telefonen har en 5,5-tums skärm, vilket ger en upplösning på 1080 x 1920 pixlar, som kommer med en 5MP fram kamer och en 13 megapixlar bakkamera. I telefonen finns också ett 3060 mAh batteri som körs på 1,7 GHz Octa-core processorer tillsammans med 3GB RAM, och en lagringskapacitet på 32 GB.

 

Blackberry’s DTEK50

Blackberry påstår att deras telefon DTEK50 är en av världens säkraste smartphones som finns på marknaden. Den finns endast i helsvar och kommer med sitt inbyggda program tracking system, som övervakar Android och dess programaktivitet. Även om påståendet om världens säkraste smartphone kommer att ifrågasättas i framtiden så håller dem första platsen just nu. Företaget har gett telefonen ett extra lager av säkerhet genom att ge den en skyddad hårdvara och Android systemet den körs av har extra uppdaterad säkerhet enbart för Blackberry.

Bortsett från allt detta, har telefonen också  en inbyggd lösenordshanterare, vilket gör det möjligt att lagra alla lösenord i en enda säker plats; lösenordsförvaringen är krypterad och kan skyddas via ett lösenord eller ett PIN-lås.

Hårdvaran i telefonen är inte mindre imponerande: Telefonen har en display på 5,2” med en upplösning på 1080 x 1920. DTEK50 kommer med en framkamera på 8MP och en bakkamera som ger 13 megapixlar med auto fokus funktioner. Telefonen har ett inbyggt 2610 mAh batteri och körs på 1,5 GHz okta-core processorer som stöder 3 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme.

 

Black by Boeing

En annan telefon på listan som utvecklats av Boeing och Blackberry riktar sig till människor som är hungriga på säkerheten. Företaget är känt för att utveckla flygplan, och har nu skapat en telefon för sitt försvar och säkerhetsgemenskap. Företaget uppger att deras kunder kan ha sinnesfrid när de bär sin känslig information på den här telefonen, eftersom den har en självförstörande funktion.

Företaget hävdar ytterligare att det inte finns några återanvändbara delar utrustade på deras Smartphone; eftersom enheten gjordes för självförstörelse, vilket innebär att om någon försöker manipulera telefonen kommer telefonen automatiskt radera all sparad data och alla applikationer, vilket gör telefonen obrukbar.

Bortsett från dess självförstörande funktion så erbjuder telefonen även krypterade samtal och meddelandesystem. Målgruppen är telefonbolag och myndigheter där säkerheten är avgörande.

Telefonen har en 4,3-tums skärm och en upplösning på 540 x 960 pixlar, inte den bästa på listan. Specifikationerna för kameran är ännu inte officiellt tillgänglig på webbplatsen. Men det kommer med 1,2 GHz Cortex-A9 processor och anpassningsbara moduler som kan vara ’mission specifik.’

 

Turing Phone

Ett företag som heter Turing Robotic Industries är hjärnan bakom den här telefonen, den tillverkad av en blandning av material så som zirkonium, koppar, silver, aluminium och nickel, telefonen sägs vara okrossbar enligt företaget. Med alla dessa metaller till hands, kommer telefonen till en ganska saftig kostnad, men enligt företaget är det inte bara för den yttre skönheten som du betalar för, utav även för den höga säkerheten som telefonen garanterar. Företaget anger att telefonen fungerar enligt principerna för Turing Imitation Key, som i huvudsak innebär att den krypterar all teknik på telefonen med hjälp av en offentlig och en privat nyckel, och endast sänder den andra personen vad är avsedd för dem.

Bortsett från alla säkerhetsaspekter i telefonen, körs telefonen på Sailfish OS, vilket ger en skräddarsydd Turing AEmaeth UI, som visas av en 5,5-tums bildskärm med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar. Liksom många andra smartphones på listan kommer även denna smartphonen med två kameror: den främre kameran har 8MP och den bakre kameran levereras med 13 megapixlar och dubbel blixt. Turing Phone har ett inbyggt batteri på 3000 mAh som stöder kraften i en Quad Krait 2,5 GHz processor, som stöder 3 GB RAM och kommer med 16GB, 64GB eller 128 GB lagring. Telefonen kommer också med en Turing Imitation Key som är ytterligare ett 8GB USB krypteringsnyckel. Ganska imponerande tycker vi.

16 Apr 2017